MRA University dinsdag 9 juni: Barbara Baarsma over het belang van kortere (voedsel)ketens
08-05-2020 Nieuws #economie#MRA University
Hoeveel kilometer heeft een maaltijd afgelegd voordat die thuis op een bord ligt? En waar gaan de producten die worden geproduceerd in en om de Metropoolregio Amsterdam (MRA) eigenlijk naartoe? In een volgend openbaar webinar van MRA University gaat prof. dr. Barbara Baarsma (hoogleraar Economie aan de Universiteit van Amsterdam) dinsdag 9 juni in op de kwetsbaarheid van ons (voedsel)systeem wanneer grenzen sluiten en afzetkanalen tot stilstand komen.
Initiatieven als #supportyourlocals – rechtstreeks kopen bij een lokale leverancier – laten zien dat er best een aantal schakels tussenuit kunnen. Dat levert minder milieubelasting op, meer waardering van de consument en een betere prijs voor de producent. Welke stappen kunnen we nemen om de ketens in de MRA te verkorten?
Deelnemen aan het webinar
Het online college van Barbara Baarsma, tevens directievoorzitter van Rabobank Amsterdam en kroonlid van de Sociaal-Economische Raad, vindt dinsdag 9 juni plaats via Microsoft Teams van 16:30 uur tot 17:30 uur. Deelname aan het webinar is gratis, maar u heeft de app van Microsoft Teams nodig op uw pc, laptop, tablet of smartphone. Klik vervolgens dinsdag 9 juni voor aanvang van het webinar op deze link om het college bij te wonen.
Let op: aanmelden voor dit webinar is niet verplicht, maar wilt u achteraf nog verder praten, op de hoogte worden gehouden van eventuele opvolging of het verslag per e-mail ontvangen? Dan kunt u dit aangeven door dit formulier in te vullen.
Over MRA University
MRA University biedt elke dinsdag van 16:30 tot 17:30 uur online en interactieve colleges van wetenschappers en belangrijke denkers aan beleidsmakers, ondernemers, onderzoekers en bestuurders van bedrijven en overheden om beter te kunnen begrijpen wat de impact is van de coronacrisis op de Metropoolregio Amsterdam en hoe we daarop kunnen reageren.
De reeks webinars van MRA University richt zich op de gevolgen van de coronacrisis die cruciaal zijn voor de MRA. Het gaat daarbij om onderwerpen die hun urgentie tijdens en na de coronacrisis zullen behouden zoals arbeidsmarkt, bouwen en wonen, mobiliteit, circulaire economie en energietransitie. MRA University wordt georganiseerd door de Metropoolregio Amsterdam in samenwerking met de Amsterdam Economic Board en de gemeente Amsterdam.
Planning
- 16 juni – Economische Verkenningen MRA met prof. dr. Henri de Groot (hoogleraar Regionaal Economische Dynamiek, VU Amsterdam)
- 24 juni – Kees Vendrik (hoofdeconoom Triodos Bank)
- 30 juni – prof. dr. Valerie Frissen (hoogleraar Digitale Technologie en Sociale Verandering, Universiteit Leiden)
Eerdere edities kunt u terugkijken op deze pagina over MRA University:
- Prof. dr. Henri de Groot (VU Amsterdam) over de impact van de coronacrisis op de economie
- Prof. dr. Ton Wilthagen (Tilburg University) over de effecten van de coronacrisis op de arbeidsmarkt
- Dr. Walther Ploos van Amstel (Hogeschool van Amsterdam) over de gevolgen voor transport en logistiek
- Prof. dr. Peter Boelhouwer (TU Delft) over de veranderingen op de woningmarkt
- Michiel de Vries (Jester) over de manier waarop scenario’s kunnen worden gebruikt om met onzekerheden om te gaan
Suggesties?
Welke wetenschapper moeten we écht vragen voor volgende edities van MRA University? Suggesties kunt u doen door een e-mail te sturen naar events@amecboard.com.