Ultramodern distributiecentrum op Lelystad Airport Businesspark

  • 19-11-2018 09:32
De Metropoolregio Amsterdam gaat plaats bieden aan een omvangrijk, ultramodern distributiecentrum. Vestigingsplaats wordt Lelystad Airport Businesspark. Voor de ontwikkeling van logistiek vastgoed en datacenters heeft Somerset Capital Partners ruim 20  ha. grond aangeschaft.

OMALA, gebiedsontwikkelaar van Lelystad Airport Businesspark (LAB), en Somerset Capital Partners hebben de koopovereenkomst getekend van 10,2 ha grond voor de ontwikkeling van een ultramodern distributiecentrum van in totaal 65.000m2. Aandeelhouders van OMALA zijn de gemeente Lelystad, gemeente Almere en de provincie Flevoland, allen partners van de Metropoolregio Amsterdam (MRA). Het businesspark maakt deel uit van de nieuwe logistieke hotspot Almere-Lelystad-Zeewolde.

Lelystad als XXL-ontwikkeling
De ontwikkeling wordt, vanwege de omvang van meer dan 40.000 m2. ook wel een XXL-ontwikkeling genoemd, vindt gefaseerd plaats. Eind 2019 vindt naar verwachting de oplevering van de eerste fase plaats. 

Rob Verhoeff, directeur van Ontwikkelingsmaatschappij Airport Lelystad Almere (OMALA), is in zijn nopjes met de komst van het omvangrijke distributiecentrum. “Er wordt al langere tijd gesproken over het ‘Inditex-effect’. Deze nieuwe XXL-ontwikkeling bevestigt de belangstelling van partijen voor ontwikkelingen in het gebied.” Maaike Veeningen, economiewethouder in Almere, is eveneens blij met deze nieuwe grote logistieke ontwikkeling in de regio. “Het versterkt het logistieke profiel van de regio als geheel en daar profiteren we als Almere van mee.”

Op zijn beurt laat Gerwin Vos van Somerset Capital Partners weten enorm veel vertrouwen in de regio Flevoland te hebben. “Als ontwikkelaar van logistiek vastgoed zijn we onder meer al actief in de regio’s Schiphol, Utrecht en Venlo. De logistieke regio Almere-Lelystad-Zeewolde is een mooie aanvulling vanwege de multimodale ligging in het land en de beschikbare ruimte.”

Datacenters op Bedrijventerrein Flevokust Haven
Het ultramoderne distributiecentrum is overigens niet de enige investering op dit gebied van Somerset Capital Partners in Lelystad. Het bedrijf en de gemeente Lelystad tekenden ook een overeenkomst voor de ontwikkeling van twee datacenters op ruim 10 ha grond op Bedrijventerrein Flevokust Haven.