Lelystad introduceert uniek deelsysteem voor e-bikes en e-auto’s

  • 30-10-2018 15:34
Lelystad Airport Businesspark (LAB), de provincie Flevoland en de gemeente Lelystad hebben maandag 29 oktober het startsein gegeven voor een uniek deelsysteem voor e-bikes en e-auto’s. Met het project willen de drie partijen zowel duurzame mobiliteit stimuleren als de luchtkwaliteit verbeteren.

Onder het motto ‘Practice What You Preach’ hebben gedeputeerde Jan de Reus, Rob Verhoeff, directeur van Omala N.V. en wethouder Ed Rentenaar (op de foto v.l.n.r.) officieel het startsein gegeven voor het deelsysteem. Deelnemers hebben de beschikking over 25 e-bikes en 3 e-auto’s en het is de bedoeling dit aantal komend jaar flink te vergroten. Het e-deelsysteem loopt minimaal 12 maanden en kan worden verlengd naar 36 maanden. 

Insteek project
De eerste e-bikes en elektrische auto’s staan op en rondom NS-station Lelystad en Lelystad Airport Businesspark. De voertuigen kunnen door gebruikers eenvoudig via een app worden gereserveerd. De pilot is gericht op werknemers van bedrijven en organisaties die zijn gevestigd in Lelystad. Zij kunnen de eerste zes maanden kosteloos gebruik maken van het deelsysteem. Het streven is dat medio 2020 minstens 10% van de werknemers in Lelystad regelmatig gebruik maakt van de elektrische fietsen en auto’s.

Het project is financieel mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de provincie Flevoland en de gemeente Lelystad. De pilot wordt uitgevoerd door rij2op5, Free to go en E-bike2work.

Aanmelden
Geïnteresseerde - in Lelystad gevestigde - bedrijven en/of werknemers kunnen zich aanmelden via: www.deelsysteem.lelystadairportbusinesspark.nl