Nominaties Plabeka Bokaal 2018 bekend

  • 5-10-2018 11:00
Kantoren en bedrijventerreinen vervullen een belangrijke economische rol in de Metropoolregio Amsterdam (MRA). Ze staan voor grote uitdagingen op het gebied van duurzaamheid, transformatie en beheer. Veel partijen richten zich actief op verbetering van deze locaties. Door het uitreiken van stimuleringsprijzen wil Plabeka (Platform Bedrijven en Kantoren) uitzonderlijke prestaties erkennen.


De nominaties van negen kantoren en bedrijventerreinen in de MRA voor de Plabeka Bokalen 2018 zijn bekend. Er worden drie bokalen uitgereikt in de categorieën Duurzaamheid, Georganiseerd Beheer en Transformatie. De winnaars ontvangen de prijs tijdens het MRA Congres op 19 oktober.

Genomineerden

Categorie Duurzaamheid
- SAENZ U.A. (Molletjesveer/Noorderveld, gemeente Zaanstad)
- Consortium De Vijfhoek (gemeente Almere)
- Kagerweg Energiepositief (Wijkermeer/gemeente Beverwijk)

Categorie Georganiseerd Beheer
- BIZ Spoorzicht (Nieuw-Vennep, gemeente Haarlemmermeer)
- BIZ Havengebied IJmuiden (gemeente Velsen)
- De Ambacht (Oostzaan, gemeente Oostzaan)

Categorie Transformatie
- Amstel III (gemeente Amsterdam)
- Bedrijventerrein Zandvoort Nieuw Noord (gemeente Zandvoort)
- Cruquiuswerkgebied (gemeente Amsterdam)

Stimuleringsprijzen

Binnen de MRA spannen veel partijen zich in om werklocaties een nieuwe impuls en nieuw economisch elan te geven. De thema’s Duurzaamheid, Georganiseerd Beheer (zoals een parkmanagementvereniging of bedrijveninvesteringszone (BIZ)) en Transformatie krijgen de laatste jaren veel aandacht. De drie Plabeka Bokalen zijn stimuleringsprijzen voor een bedrijven- of kantorengebied. Het belangrijkste criterium is dat een werklocatie onderscheidend is door middel van een geslaagde aanpak en/of een slim proces waarmee de werklocatie een voorbeeld is voor andere locaties. Het project of proces moet baanbrekend en vernieuwend zijn.

Jury

De jury bestaat uit Jaap Bond - juryvoorzitter en gedeputeerde provincie Noord-Holland -, Jan Jager - hoofdredacteur bij Elba Media (uitgever Stadszaken) - en Cees-Jan Pen - lector bij Fontys Hogescholen.