Flevoland investeert miljoenen in innovatie

  • 7-9-2018 12:02
De Flevolandse economie krijgt een stimulans van 13,3 miljoen euro. Dat geld komt beschikbaar in een nieuw fonds voor het Flevolandse midden- en kleinbedrijf, het Proof of Concept Fonds Flevoland. Op 28 september wordt het fonds officieel opengesteld tijdens het event Flevoland Groeit. 

De miljoenen zijn beschikbaar gesteld door de provincie Flevoland, de rijksoverheid en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) van de Europese Unie. Het Proof of Concept-fonds, kortweg POC Fonds, biedt ondernemers de kans hun innovaties en plannen te toetsen op haalbaarheid. 

Kapitaal, raad en daad
Het stimuleren van innovatie is essentieel voor de bevordering van economische groei in Flevoland, een belangrijke doelstelling van de provincie. Gedeputeerde Jan Nico Appelman is opgetogen: “De afgelopen jaren stond gebrek aan kapitaal daadwerkelijke innovatie in de weg. Zonde, want we hebben ontzettend veel MKB’ers met goede ideeën. Met dit fonds lossen we dus een concreet probleem op.” 

Behalve met financiële steun staan de mensen van Flevoland Capital ook klaar om ondernemers te helpen met hun kennis en netwerk. Dit betekent dat er voor ondernemers in Flevoland veel deuren opengaan naar zowel kapitaal als kennis en expertise. 

Flevoland Capital 
Flevoland Capital gaat het fonds beheren. Flevoland Capital is al jaren actief als fondsbeheerder, met als doel Flevoland verder te laten floreren. Iets wat de provincie absoluut verdient, aldus directeur Ger de Bruin: “Nu kunnen we verder investeren in het verstevigen van ons ecosysteem voor ondernemers, daar heeft uiteindelijk iedereen baat bij. We roepen ondernemers dan ook op om zich bij ons aan te melden met hun plannen via de website www.pocfondsflevoland.nl.”

Event Flevoland Groeit
Om de introductie van het fonds kracht bij te zetten, wordt op 28 september het Flevoland Groeit Event georganiseerd op Lelystad Airport. Deze dag is speciaal bedoeld voor ondernemers met groeiambities en wordt georganiseerd door de provincie Flevoland, in samenwerking met onder meer VNO-NCW en Flevoland Capital. BNR Nieuwsradio zendt deze dag live uit vanaf locatie. Lees verder >