Marker Wadden in september officieel open voor publiek

  • 30-8-2018 10:59
De haven, de wandelpaden, vogelkijkhutten en uitkijktoren van het eerste eiland van de Marker Wadden zijn klaar. Vanaf 8 september is het publiek welkom in dit nieuwste stukje Nederland, waar een nieuw natuurgebied in ontwikkeling is. De andere vier eilanden van de eerste fase Marker Wadden zijn nog in aanleg.

Op zaterdag 8 september vindt om 11.15 uur de officiële opening van Marker Wadden plaats bij uitkijktoren Steltloper door bestuurders en projectpartners. Er zijn wandel- en vlonderpaden aangelegd en een recreatiestrand. Er kunnen wandelingen gemaakt worden van  2,5 tot 6 kilometer. Langs de paden staan verschillende vogelkijkhutten en de Steltloper, een spectaculaire uitkijktoren van twaalf meter hoog.

Feestelijke openingsweekend
Alleen de ruim 250 hectare van het eerste eiland van Marker Wadden zijn toegankelijk voor het publiek. Natuurmonumenten organiseert speciaal voor het feestelijke openingsweekend van 8 en 9 september extra veerdiensten vanuit de Bataviahaven in Lelystad.

Met eigen boot naar Marker Wadden
Particuliere boten en charters zijn tijdens het openingsweekend ook welkom op Marker Wadden. Aanmelden in dit weekend is niet nodig. Vanaf 10 september moeten boten en charters zich wel aanmelden via de Blue Water App. Dat is een app voor op je smartphone om eenvoudig en vooraf een ligplaats in een haven te reserveren en te betalen. 

Kijk hier voor meer informatie