Noord-Zuidlijn officieel geopend

  • 21-7-2018 15:07
De Noord-Zuidlijn in Amsterdam is zaterdag 21 juli officieel geopend. De openingshandeling werd verricht door burgemeester Femke Halsema en acht Amsterdammers die de stations op de route vertegenwoordigden. Op deze feestelijke dag mochten mensen die zich vooraf hadden aangemeld gratis gebruikmaken van de nieuwe metro en waren op alle stations festiviteiten georganiseerd met en door omwonenden van de lijn.


Sinds zondag 22 juli heeft het Amsterdamse GVB de Noord-Zuidlijn officieel opgenomen in de dienstregeling. Tegelijkertijd wijzigden de routes van veel bussen en trams. Niet alleen in Amsterdam, maar ook de bussen van Connexxion en EBS uit Zaanstreek-Waterland en Amstelland-Meerlanden hebben nu veelal station Noord of Zuid als eindhalte. De afgelopen maanden hebben de Vervoerregio, de gemeente Amsterdam, GVB, Connexxion en EBS alles in het werk gesteld om de reizigers over deze wijzigingen te informeren. Om de reizigers op weg te helpen en te laten wennen aan het nieuwe netwerk zet GVB extra servicemedewerkers in. Zowel op straat, in de stations en in de voertuigen zullen zij mensen helpen hun weg te vinden.

Opening
Nadat cabaretier Martijn Koning de Noord-Zuidlijn flink op de hak had genomen, volgde het officiële gedeelte van de opening. Kersverse burgemeester van Amsterdam Femke Halsema toonde zich verheugd dat de Noord-Zuidlijn ging rijden. “De lijn verbindt oude volkswijken met nieuwe hotspots. En de bruisende binnenstad met het kalme Noorderpark. En dat in een paar minuten”, aldus de burgemeester. Om 12.00 uur vertrok de eerste metro met genodigden vanaf station Noord en om 14.00 uur werd de lijn opengesteld voor de zo’n 24.000 belangstellenden die zich hadden aangemeld.

Meer informatie is te vinden op de website www.wijnemenjemee.nl.