Stemmen op icoon vrijetijdslandschap Loosdrecht

  • 15-5-2018 19:49
Als verlengde van het Gebiedsakkoord van de Oostelijke Vechtplassen zijn alle betrokkenen uitgedaagd om hét nieuwe icoon van Loosdrecht te ontwerpen. De jury heeft 30 van de 50 inzendingen geselecteerd voor de tentoonstelling HET ICOON. Nu is het woord aan het publiek.

Wordt een futuristisch gebouw of een nieuw eiland het icoon van het vrijetijdslandschap van de Loosdrechtse Plassen? Of wellicht een gezelschapsspel? 

Selectie inzendingen
Een vakkundige jury heeft 30 inzendingen geselecteerd, variërend van torens tot technische constructies. De jury heeft onder andere gekeken naar de integratie van natuur, cultuur en ondernemerschap, innovatie, uitvoerbaarheid en uiteraard de iconische waarden van het ontwerp. Kijk op de projectwebsite welke ideeën de jury heeft geselecteerd. 

Stemmen tijdens tentoonstelling
De geselecteerde inzendingen worden uitvoerig getoond in een tijdelijk paviljoen bij de Porseleinhaven te Oud-Loosdrecht van 17 t/m 27 mei. Tijdens het bezoek kan er fysiek gestemd worden op het favoriete werk. Als afsluiter van de tentoonstelling worden de stemmen op zondagmiddag 27 mei geteld en zal om 16.00 uur onder tromgeroffel de publiekswinnaar bekendmaken. In juni gaat de jury weer in beraad om de overige prijswinnaars te benoemen. De prijzen worden op vrijdagmiddag 29 juni om 16.30 uur uitgereikt bij de KWVL, de Koninklijke Watersport Vereeniging Loosdrecht.