Lees het Metropolitan Magazine!

  • 9-5-2018 11:55
Hoe ervaren 25 jonge, hoogopgeleide trainees de overheden in de Metropoolregio Amsterdam (MRA)? Je leest er alles over in het Metropolitan Magazine, een tijdschrift over hun eerste ervaringen dat zij zelf hebben gemaakt.

In januari van dit jaar zijn 25 nieuwe trainees uit de Traineepool MRA aan de slag gegaan. In de eerste paar maanden hebben zij zich bij tien MRA-deelnemers ondergedompeld in hun nieuwe werkomgeving met de vraag hoe binnen hun organisatie het coalitieakkoord wordt geborgd in concrete acties. 

Tijdschrift
De trainees hebben hun nieuwe organisatie vanuit een antropologisch perspectief bekeken. Alles wat hen is opgevallen, hebben zij met veel plezier vormgegeven tot het Metropolitan Magazine. Dit tijdschrift hebben zij gepresenteerd tijdens een bijeenkomst van gemeentesecretarissen op 4 april. 

Het magazine staat vol met artikelen over de MRA-samenwerking, verwondering over ambtelijke cultuur en ideeën over nieuwe vormen van coalitieakkoorden. Een leuk tijdschrift om te lezen tijdens de lunchpauze of treinreis. Klik hier om het Metropolitan Magazine te lezen.

Over het MRA Traineeship
Na een lange selectieprocedure zijn de 25 trainees aan de slag gegaan bij tien organisaties in de MRA. Tijdens het twee jaar durende traineeship voeren de trainees in totaal bij drie organisaties een opdracht uit. Naast hun hoofdopdracht zijn er nog zes gemeenschappelijke opdrachten. De eerste daarvan kwam uit de koker van gemeentesecretaris Nico Versteeg van Lelystad. Versteeg vroeg de trainees inzichtelijk te maken hoe de politieke ambities in coalitieakkoorden terechtkomen en hoe deze geborgd worden in concrete acties. De antwoorden op deze vraag zijn, in de vorm van artikelen, terug te vinden in het Metropolitan Magazine. 

Heb je zelf een goed idee voor een traineepool-opdracht, interesse in een samenwerking met een MRA-trainee of wil je je gewoon mee verwonderen? Neem dan contact op met  A.Dulovic@amsterdam.nl  

Website
Meer informatie over de Traineepool MRA staat op traineepoolmra.nl