Regionalisering nieuwbouwplatform Amsterdam Woont slaat aan

  • 9-4-2018 06:54
De uitbreiding van het nieuwbouwplatform Amsterdam Woont naar de regio gaat voortvarend. De gemeenten Haarlemmermeer, Almere en Lelystad hebben al toegezegd mee te doen. Met twee andere gemeenten, Zaanstad en Purmerend, is het nieuwbouwplatform in gesprek. Het is de bedoeling dat voor het einde van dit jaar tien regiogemeenten zijn aangehaakt. Uiteindelijk moet de hele Metropoolregio Amsterdam meedoen.

De regionalisering heeft alles te maken met de druk op de woningmarkt in Amsterdam. Daarom verleggen veel woningzoekenden hun aandacht naar de regio. Met de uitbreiding speelt Amsterdam Woont, waarop aanvankelijk alleen Amsterdams nieuwbouwaanbod en -nieuws stond, hierop in.

Eigen landsingspagina
Elke regiogemeente die meedoet, krijgt op amsterdamwoont.nl een eigen landingspagina. Daarop staan onder meer het actuele nieuwbouwaanbod in die gemeente, eventuele zelfbouwkavels, het laatste nieuwbouwnieuws en informatie over wijken en voorzieningen. Allemaal overzichtelijk bij elkaar, verfraaid met mooie foto’s, impressies en video’s.

Vergelijkbaar aanbod
Voor de bezoekers ‘voelt’ het alsof zij op een lokale nieuwbouwsite zitten. Maar de pagina is onderdeel van het grotere Amsterdam Woont. Een van de voordelen daarvan is dat aan websitebezoekers die in de gemeente van hun voorkeur niet vinden wat ze zoeken, een vergelijkbaar aanbod kan worden gepresenteerd uit een naburige gemeente. Ook mensen die in eerste instantie in Amsterdam zoeken, krijgen straks suggesties voor vergelijkbaar aanbod elders. De eerste landingspagina’s, voor Haarlemmermeer, Almere en Lelystad, worden binnenkort live gezet.

Marktpartijen
Marktpartijen met nieuwbouwaanbod in de Metropoolregio Amsterdam sluiten zich eveneens  steeds meer aan. Het platform nodigt hen van harte uit mee te doen. Hoe meer aanbod uit Amsterdam en regio op de site staat, hoe beter woningenzoekenden kunnen worden bediend. Partijen die ook interesse hebben, kunnen het platform benaderen via 
info@amsterdamwoont.nl, of bellen met accountmanager Daan van den Brand: 06-15084388.

Nieuwbouwnieuws op maat
Behalve regionaliseren gaat Amsterdam Woont ook personaliseren. Daarbij krijgen de vele duizenden nieuwsbrieflezers in toenemende mate nieuwbouwaanbod (en nieuwbouwnieuws) gepresenteerd dat bij hun interesses past. Inmiddels nadert het aantal nieuwsbrieflezers de 30.000.

Bron: omgevingsweb.nl