Almere krijgt nieuwe campus voor internationaal onderwijs

  • 1-3-2018 16:55
In Almere komt een gloednieuwe internationale campus voor 700 leerlingen. De gemeenteraad stemde op 22 februari in met de nieuwbouw. De school wordt gebouwd in de nieuwe wijk Stadstuinen Poort. De aanbesteding en start van de bouw zijn gepland in 2019, richtdatum voor de oplevering is de jaarwisseling 2020. Almere verbetert hiermee het vestigingsklimaat voor internationale werknemers en bedrijven in Almere, Flevoland en de gehele Metropoolregio Amsterdam.


Op de nieuwe locatie gaan de huidige twee internationale scholen, de International Primary School Almere (IPSA) en de International School Almere (ISA), samen verder op één locatie. Omdat de vraag naar internationaal onderwijs in de Metropoolregio Amsterdam toeneemt en de twee scholen in Almere op hun huidige locaties niet verder kunnen groeien, heeft Almere gekozen voor nieuwbouw van een gezamenlijke internationale campus.

Niet alleen Almeerse bedrijven, maar vooral internationale bedrijven in Amsterdam doen in toenemende mate een beroep op Almere voor woningen en scholen voor hun internationale werknemers. De komst van een instituut als het Europees Medicijn Agentschap naar Amsterdam zal deze vraag waarschijnlijk versterken.

De internationale campus wordt gefinancierd door de gemeente Almere, met bijdragen uit het Fonds Verstedelijking Almere, de MRA en de internationale scholen.