Next economy komt naar Lelystad

  • 19-10-2017 14:47

Flevoland ontwikkelt zich steeds meer tot logistiek knooppunt. Deze ontwikkeling heeft positieve invloed op het vestigingsklimaat. Niet voor niets strijkt het evenement ‘Building the next economy’ op 2 november neer op Lelystad Airport. Centraal tijdens het event staat het bouwen van een sterke economie op basis van de next economy.

De wereld verandert snel en dat heeft een grote impact op het verdienvermogen van regio’s. Tijdens ‘Building the next economy’  spreken vooraanstaande ondernemers over hun rol in de next economy. Daarbij gaan zij nadrukkelijk in op hoe overheden en regionale ontwikkelingsmaatschappijen deze veranderingen het beste kunnen faciliteren en stimuleren. 

Aantrekkelijk vestigingsklimaat
De provincie Flevoland, de gemeente Lelystad en Lelystad Airport Businesspark (LAB) treden op als partners van het event. Dat is niet zonder reden. De regio werkt hard aan de aantrekkelijkheid van haar vestigingsklimaat onder meer door zich te ontwikkelen tot logistiek knooppunt. Inditex, moederconcern van onder meer Zara, is recent op LAB gestart met de grootste logistieke ontwikkeling (35ha) van Nederland. Flevokust Haven met een nieuw te openen terminal trekt bedrijven aan en biedt de kans om lading duurzamer en goedkoper te vervoeren van en naar de grote havens. Ook de ontwikkeling van Lelystad Airport past in de strategie van de regio om nog beter bereikbaar te zijn en nog meer economische ontwikkeling op gang te brengen. 

Programma
Jan Rotmans (hoogleraar Transitiekunde aan de Erasmus Universiteit) en André van den Berg (CCO Schiphol), de hoofdsprekers van het event, zijn zich als geen ander bewust van de uitdagingen die de next economy biedt. Zo maakt Rotmans zich onder meer via Urgenda en Nederland Kantelt al decennia hard voor een duurzamere economie en weet als transitie-expert dat verandering tijd kost, maar dat u de sleutel in handen heeft. 

Naast deze hoofdsprekers is er een afwisselend programma met meer dan 25 workshops, onder andere in het kader van de ontwikkeling van Flevokust Haven. Onderwerpen als positionering van een regio, multimodale hubs en de ontwikkelingen rond agro-logistiek en circulaire economie zullen de revue passeren. >> Bekijk het programma.

ABN AMRO Circular Economy Awards
Tijdens het event worden ook de ABN AMRO Circular Economy Awards uitgereikt. De meest circulaire werklocaties en regio’s zijn geselecteerd door een deskundige jury met  afgevaardigden van onder meer Urgenda, Metabolic , TNO en Fontys Hogescholen. Meer informatie over deze award leest u hier